Experts

Op dit onderdeel van onze website bieden we een overzicht van leden van het Werkverband die hun expertises ter beschikking stellen voor wie een beroep op hen doen. U kunt hierbij denken aan het verzorgen van een lezing of workshop, het begeleiden van een gesprek of proces, het verlenen van pastorale ondersteuning of het voorgaan in een viering.

Anton Untiedt MA zou gemeenten, kerkenraden, studentenverengingen en jeugdverenigingen graag helpen om de Bijbelteksten die vaak in de discussie rond homoseksualiteit aan bod komen te onderzoeken, via lezingen maar het liefst via workshops waarbij ze zelf met de tekst aan de slag gaan. Ook zou hij lezingen kunnen geven over: seksualiteit in de Paulinische brieven, de ontwikkeling van het celibaat in het vroege christendom, en de invloed van de relatie tussen evangelische christenen en de Amerikaanse Republikeinse partij op de huidige ontwikkelingen rond de acceptatie van homoseksualiteit. Meer informatie.

Marco Derks MPhil is beschikbaar voor lezingen, colleges, workshops of advies over onder andere: homoseksualiteit en onderwijs (beleid; voorlichting); homoseksualiteit, politiek en religie (algemeen; ‘weigerambtenaar’; onderwijs); kerk en seksualiteit (huwelijk; homoseksualiteit; seksuele diversiteit; Bijbel; traditie); queer theologie (systematische theologie; bijbelwetenschappen). Meer informatie.

Ds. Wielie Elhorst is te benaderen voor: pastorale gesprekken rond seksuele oriëntatie, genderidentiteit en seksuele moraal; huwelijksgesprekken en huwelijksbevestiging mm en vv; kerk- of jeugddiensten rond seksuele oriëntatie en genderidentiteit, liefst in voorbereiding met een plaatselijke groep; een inleiding of een serie van (drie) themabijeenkomsten rond homoseksualiteit, kerk en geloof/Bijbel, ook voor jongeren. Meer informatie.