COC-voorzitter spreekt in Pauluskerk Breukelen

Op maandag 9 maart zal Tanja Ineke, voorzitter van COC Nederland, in de Pauluskerk (PKN) in Breukelen spreken over homo-emancipatie in Nederland en in de wereld. Welke rol kan het COC spelen in onze samenleving, en welke rol speelt het COC in contacten met andere landen? En wat kunnen de kerk en individuele christenen bijdragen?

Tanja InekeDe cijfers van het afgelopen jaar laten een verdubbeling zien van geweld tegen homoseksuelen en lesbiennes in Nederland. Zorgwekkende berichten horen we van de positie van homo’s in het buitenland. De relatie tussen kerk en homo is eigenlijk in alle eeuwen een moeizame geweest. Helaas gaven en geven de kerken een voedingsbodem voor haat en vervolging, of discrimineren zelf openlijk door uitsluiting. Maar er zijn ook kerken die juist het voortouw hebben genomen en bijvoorbeeld in het zegenen van gelijkgeslachtelijke relaties een katalysator zijn geweest voor de openstelling van het burgerlijk huwelijk.

Tanja Ineke is in het dagelijks leven directeur bestuurszaken bij het UWV. Daarnaast was zij de afgelopen 6 jaar voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen. COC Nederland komt al sinds 1946 op voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Zij zet zich in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBT’s in Nederland en in het buitenland. COC beschikt als één van de weinige LHBT-organisaties ter wereld over een speciale consultatieve status bij de Verenigde Naties.

Na een korte inleiding zal Tanja Ineke geïnterviewd worden door ds. Harold Schorren. De bijeenkomst vindt plaats in de Pauluskerk aan de Straatweg 37 in Breukelen en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.